Systeembouw

Historie

H. Hardeman B.V. is begin jaren 70 van de vorige eeuw ontstaan in een periode waarin er enorm veel vraag was naar opslagloodsen, bedrijfshallen en agrarische stallen. Vanuit het toen nog agrarisch bedrijf begon Harry Hardeman voor opdrachtgevers door het hele land spanten te leveren en te plaatsen.

Ook de handel in staalproducten, zoals buizen en bouwstaalmatten, werd al snel een belangrijke factor binnen het bedrijf. In de jaren 80 werd het bedrijf gestaag uitgebreid en na tweemaal verhuisd te zijn naar een nieuwe locatie binnen Veenendaal vestigde H. Hardeman B.V. zich op de huidige locatie.

Tweede generatie ‘Hardemannen’

In de jaren 90 kwam de tweede generatie ‘Hardemannen’ het bedrijf versterken. De montageafdeling werd verder uitgebreid en er werd een tweede locatie binnen Veenendaal aangekocht, welke ingericht werd voor de productie van profielplaten en sandwichpanelen.

In het nieuwe millennium werd de handelsafdeling verder uitgebreid, onder andere met een webwinkel in bouwproducten en werden vele producten toegevoegd aan het leveringspakket, zoals buiskoppelingen, verzinkte bouwstaalmatten enz. Ook werd er volop geïnvesteerd in nieuwe productielijnen, zoals koudgewalste sigmaprofielen, brandwerende en architectonische gevelpanelen, potdekselprofielen, sinusplaten enz.

Groei is nooit het doel geweest

Op dit moment zijn er circa 285 medewerkers in vaste dienst en wordt er met dit team enthousiast gewerkt aan het verder automatiseren van het bedrijf en het ontwikkelen van steeds efficiëntere bouwsystemen. Groei is in de afgelopen 40 jaar nooit een op zich staand doel geweest, maar altijd het gevolg van het verbeteren van processen en het willen voorzien in de vraag van de klant.

Een zeer belangrijk onderdeel van de Hardeman-filosofie is dan ook dat wij de klant centraal stellen en goed luisteren naar de wensen. Mede hierdoor staat H. Hardeman B.V. ook in deze soms lastige tijden als een paal boven water. Vol enthousiasme gaan wij verder en horen wij graag wat wij nu en in de toekomst voor u kunnen en mogen betekenen!

Hardeman bedrijfsfilm: